איך להשיג ויזה אלקטרונית להודו בקלות דרך האינטרנט
כדי להגיש בקשה לויזה אלקטרונית (e-Visa) להודו, תצטרך לבצע את השלבים הבאים:
- בקר באתר הרשמי של מערכת הבקשה לוויזה אלקטרונית של ממשלת הודו בכתובת :
https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html - בחר את סוג הויזה האלקטרונית שאתה מבקש. ישנם מספר סוגים של ויזות אלקטרוניות זמינות למטרות שונות, כגון תיירות, עסקים, טיפול רפואי ונוכחות בכנס/סמינרים.
- מלא את טופס הבקשה המקוון, וספק את כל המידע האישי והנסיעות הנדרש. תצטרך גם להעלות עותק דיגיטלי של הדרכון שלך ותצלום עדכני בגודל דרכון.
- שלם את עמלת e-Visa באמצעות כרטיס אשראי או חיוב. התשלום משתנה
בהתאם לסוג הויזה האלקטרונית שאתה מבקש ומשך שהייתך בהודו. - שלח את הבקשה שלך והמתן לתגובה. אם בקשתך תאושר, תקבל מכתב אישור לויזה אלקטרונית בדוא”ל. יהיה עליך להדפיס מכתב זה ולהציגו, יחד עם הדרכון שלך, בעת הגעתך להודו.
מומלץ לבדוק באתר הרשמי לקבלת המידע המעודכן ביותר ולוודא שאתה זכאי להגיש בקשה לויזה אלקטרונית.
סוגי ויזות להודו
ישנם מספר סוגים שונים של ויזות לנסיעה להודו, את הויזות ניתן להנפיק דרך סוכנות נסיעות ודרך האינטרנט
ויזות תייר
אשרות תייר מונפקות לאנשים המעוניינים לבקר בהודו למטרות תיירות, כולל סיורים, ביקור חברים ובני משפחה או השתתפות באירועי תרבות. ויזות תייר זמינות לשהייה של עד 180 יום, וניתן להנפיק לכניסה בודדת או לכניסה של כמה פעמים להודו.
סוגי ויזות להודו
ישנם מספר סוגים שונים של ויזות לנסיעה להודו, את הויזות ניתן להנפיק דרך סוכנות נסיעות ודרך האינטרנט
ויזות תייר
אשרות תייר מונפקות לאנשים המעוניינים לבקר בהודו למטרות תיירות, כולל סיורים, ביקור חברים ובני משפחה או השתתפות באירועי תרבות. ויזות תייר זמינות לשהייה של עד 180 יום, וניתן להנפיק לכניסה בודדת או לכניסה של כמה פעמים להודו.
ויזת תייר לחודש:
מספר כניסות : 2
כמות זמן בהודו ברצף: 30 יום
ויזת תייר לשנה
מספר כניסות : ללא הגבלה
כמות זמן בהודו ברצף: 90 יום
ויזת עסקים: אשרות עסקים מונפקות לאנשים המעוניינים לנסוע להודו למטרות עסקיות, כולל השתתפות בפגישות, כנסים ועוד. אשרות עסקים זמינות לשהייה של עד 180 יום, וניתן להנפיק לכניסה בודדת או לכניסה של כמה פעמיים רבות להודו במהלך השנה.
ויזת עסקים ל5 שנים
מספר כניסות : ללא הגבלה
כמות זמן בהודו ברצף: 180 יום
ויזות סטודנט: ויזות סטודנטים מונפקות לאנשים המעוניינים ללמוד בהודו, כולל אלו הרשומים לתכניות לימודים או משתתפים בתוכניות חילופי סטודנטים. אשרות סטודנטים תקפות בדרך כלל למשך תכנית הלימודים, ויכולות להיות מונפקות לכניסות בודדות או מרובות.
אשרות תעסוקה: אשרות תעסוקה מונפקות לאנשים המגיעים להודו כדי לעבוד בשכר או ללא שכר, לרבות אלה שעובדים כמורים, חוקרים או אנשי מקצוע. אשרות עבודה תקפות בדרך כלל למשך חוזה העבודה, ויכולות להיות מונפקות לכניסות בודדות או רב פעמית.
ויזות רפואיות: אשרות רפואיות מונפקות לאנשים המגיעים להודו לטיפול רפואי, לרבות אלה המחפשים טיפול רפואי מיוחד או עוברים הליכים רפואיים. אשרות רפואיות תקפות בדרך כלל למשך הטיפול.
ויזות מחקר: אשרות מחקר מונפקות לאנשים המגיעים להודו כדי לבצע מחקר, כולל אלה המשתתפים במחקר אקדמי או מחקרים מדעיים. אשרות מחקר תקפות בדרך כלל למשך פרויקט המחקר, ויכולות להיות מונפקות לכניסות בודדת או מרובה.
מקרים בהם ניתן לקבל סירוב לקבלת ויזה להודו
ישנם מספר מקרים בהם אנשים אשר מבקשים ויזה להודו יסורבו על ידי השגרירות לקבלת הויזה.מדינת הודו פרסמה רשימה מסודרת של מקרים בהם הם יכולים לסרב לכם לאשרת כניסה ללא הסברים נוספים , שווה לעבור עליהם ולוודא שאתם בטעות לא נכנסים תחת הקטגוריות הללו.במידה ואתם לא יודעים אם אתם עומדים ברף ניתן לפנות לשגרירות הודו בישראל.חשוב לציין שאלו הנחיות כלליות וההחלטה הסופית אם להנפיק ויזה לאדם נתונה לשיקול דעתה של השגרירות ההודית או הקונסוליה שבה מטופלת הבקשה לויזה.
- אנשים שגורשו בעבר או ברשימה השחורה של ממשלת הודו.
- אנשים שיש להם הרשעות פליליות או תיקים פליליים פתוחים בכל מדינה.
- אנשים הנחשבים לסיכון ביטחוני להודו.
- אנשים שנמצאו כמי שסיפקו מידע כוזב או מטעה בבקשת הויזה שלהם.
- אנשים שאינם מסוגלים לספק הוכחה למשאבים כספיים מספקים כדי לתמוך בשהותם בהודו.
- אנשים הנחשבים כבלתי קבילים להודו על סמך דאגות בריאות הציבור, כגון הידבקות במחלה מדבקת.